Ogłaszamy nabór do projektu „Jestem niezależny – mogę więcej” na lata 2024-2025.

Celem projektu jest nabycie kompetencji społecznych i komunikacyjnych, zwiększenie sprawności ruchowej przez osoby niepełnosprawne zamieszkałych na terenie powiatów parczewskiego, lubartowskiego oraz łęczyńskiego.

Planowany okres trwania projektu od 1 kwietnia 2024 roku do 31 marca 2025 roku.

Projekt współfinansowany jest ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych.

Grupą docelową projektu jest 35 osób niepełnosprawnych, w tym 30 osób do 18 roku życia oraz 5 osób dorosłych, które posiadają orzeczenie o niepełnosprawności, orzeczenie o stopniu niepełnosprawności lub orzeczenie równoważne:

• u których występują zaburzenia funkcji ruchowych, zaburzenia strefy poznawczej w zakresie zmysłu wzroku, słuchu, zaburzenia sfery emocjonalnej i psychofizycznej w zakresie myślenia i komunikacji, które ze względu na złożoną niepełnosprawność, często sprzężoną, wymagają intensywnej, kompleksowej i szeroko rozumianej rehabilitacji;
  • osoby zamieszkałe na terenie powiatów parczewskiego, lubartowskiego i łęczyńskiego, których dotychczasowa rehabilitacja, prowadzona często na koszt rodziny, a tym samym ograniczona, nie dała zadowalających rezultatów.

Oficjalny plakat projektu