Intensywne wakacje

Podopieczni naszej Fundacji mają aktywne wakacje pełne wrażeń, dzięki projektowi finansowanemu ze środków PFRON pod nazwą „Jestem samodzielny – szansa na niezależne życie”.

Projekt „Jestem samodzielny – szansa na niezależne życie” to prawdziwa podróż ku samodzielności i pełni życia, dzięki różnorodnym zajęciom, które kształtują umiejętności, pasje i relacje społeczne uczestników. Fundacja Victor nieustannie inspiruje i wspiera, tworząc przestrzeń do rozwoju i osiągania celów.

• Muzykoterapia otwiera drzwi do emocji i wyrazu artystycznego, pozwalając uczestnikom odkrywać nowe sposoby komunikacji przez dźwięki i rytmy.
  • Hipoterapia, bazując na interakcji z końmi, przynoszą równowagę emocjonalną i fizyczną, wzmacniając relację z przyrodą.
  • Trening IT stawia na rozwijanie umiejętności cyfrowych, umożliwiając samodzielną obsługę nowoczesnych technologii, co jest kluczowe w dzisiejszym świecie.
  • Trening usprawniania w wodzie to doskonały sposób na aktywność fizyczną, wzmacniającą ciało i poprawiającą kondycję.
  • Indywidualne zajęcia z logopedą pomagają uczestnikom w rozwijaniu płynnej i klarownej komunikacji.
  • Indywidualne zajęcia z pedagogiem i psychologiem wspierają uczestników w rozwijaniu umiejętności planowania, radzenia sobie ze stresem i budowaniu pozytywnego obrazu siebie.
  • Grupowy trening rozwijania zdolności i potencjału koncentruje się na rozwijaniu umiejętności społecznych, budując pewność siebie i umiejętność efektywnej współpracy z innymi.